Tävlings-PM

Tävlingsområde
Tävlingsområdet ligger på baksidan av Eriksbergsskolan. På området finns nummerlappsutdelning, sekretariat och en kiosk med mackor, kaffe och fika. Det kommer även finnas bänkar att ta en fika på och vänta in löpande kompisar.

Länk på Google Maps

 

Anmälan och betalning

Anmälan kan göras på hemsidan (www.uptownrunners.se/nasten-trail) fram till 30 minuter innan start. Det kommer att finnas uppsatta QR-koder vid nummerlappsutdelningen som tar dig till hemsidan för anmälan.

 

Nummerlappar

Nummerlappar kan hämtas under torsdag-fredag på Löplabbet i Uppsala (Dragarbrunnsgatan 26) samt på området under tävlingsdagen fram till 10:45.

 

Ombyte, toaletter och duschar

Omklädningsrum med toaletter och duschar finns i Hågadalsskolans gymnastiksal, cirka 200 meter öster om tävlingsområdet. Observera att det finns begränsat med utrymme i omklädningsrummen.

 

Värdesaker och överdragskläder

Överdragskläder i väskor/påsar kan lämnas i Hågadalsskolans gymnastiksal. Det kommer att finnas funktionärer vid gymnastiksalen mellan 13-14 och 15-16. Värdesaker lämnas på egen risk. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta ansvar för förlorade saker.

 

Utrustning

Vi rekommenderar alla deltagare att ta med mobiltelefon så att ni har möjlighet att ringa på hjälp om olyckan skulle vara framme. Prognosen för lördag ser ut att bjuda på fantastiskt löparväder. Trailskor rekommenderas, speciellt vid blött underlag.

 

Start och mål

Start och mål ligger mitt i tävlingsområdet. Starten för 5 km är kl 11:00. Starten för 10km är kl 11.30. Maxtid är 2,5 timmar, dvs målet stänger kl 1400.

15 min innan start kommer det att vara gemensam information.

 

Banan

Banan går till stora delar genom Nåstens naturreservat och består till största del av grusvägar och tekniska stigar. Banan är snitslad hela vägen, och vid kluriga vägval finns även pilar uppsatta.

Eftersom vi befinner oss i ett naturreservat så är det absolut förbjudet att skräpa ner.

Vätskekontroller

Vatten och sportdryck (Umara) serveras strax innan 2 km (gemensam för 5 och 10km) och strax efter 7 km (endast för 10km). Både sportdryck och vatten kommer även att finnas på tävlingsområdet.

Vid målgång bjuder Ica Hörnan på banan!

 

Brutet lopp

Om olyckan skulle vara framme och ni är behov av hjälp, eller om du av någon anledning måste bryta loppet kontaktar du säkerhetsansvarig på 0702 – 78 62 92.

 

Resultat och bilder

Resultat och bilder kommer publiceras på https://www.facebook.com/uptownrunnersclub/. Använd gärna #nåstentrail om ni publicerar bilder på Instagram eller Facebook.

 

Prisutdelning

De tre första löparna i dam och herr-klass får priser. Det kommer vara fina priser från våra samarbetspartners.

Alla som går i mål inom maxtiden får medalj!

Prisutdelning sker när 1-3 för dam och herr har gått i mål för respektive distans.

 

Obs! Ta det försiktigt, speciellt på våta berghällar och spänger som kan vara väldigt hala! Deltagande sker på egen risk. Ser du någon som behöver hjälp förväntas du stanna och hjälpa din medtävlande.

 

Frågor?

Kontakta tävlingsledningen på

Oscar Söderlund 0737 – 24 97 70

Sebastian Pokorny 0736 – 96 78 96

Rickard Lundin 0702 – 78 62 92

Gå gärna in och följ oss på Instagram, där publicerar vi mycket information innan, under och efter loppet!

https://www.instagram.com/uptownrunners/

#nåstentrail

Varmt välkommen till Nåsten Trail 14/5!

Hälsningar

Uptown Runners Club