Tävlings-PM

Tävlingsområde
Tävlingsområdet ligger på baksidan av Eriksbergsskolan. På området finns sekretariat och enklare servering.
Anmälan och betalning
Anmälan kan göras på hemsidan (www.uptownrunners.se/nasten-trail) till och med 30 minuter innan start. Även under tävlingsdagen görs anmälan via hemsidan. Vi kommer att sätta upp QR-koder vid sekretariatet som tar dig till hemsidan för anmälan. 
 
Nummerlappar
Nummerlappar hämtas i sekretariatet på tävlingsdagen fram till 13:30.
 
Ombyte, toaletter och duschar
Omklädningsrum med toaletter och duschar finns i Hågadalsskolans gymnastiksal, cirka 200 meter öster om tävlingsområdet. Observera att det finns begränsat med utrymme i omklädningsrummen.
 
Värdesaker och överdragskläder
Överdragskläder i väskor/påsar kan lämnas i Hågadalsskolans gymnastiksal. Det kommer att finnas funktionärer vid gymnastiksalen mellan 13-14 och 15-16. Värdesaker lämnas på egen risk. Vi tar inget ansvar för förlorade saker.
 
Utrustning
Vi rekommenderar alla deltagare att ta med mobiltelefon så att ni har möjlighet att ringa på hjälp om olyckan skulle vara framme. Prognosen för lördag ser ut att bjuda på fantastiskt löparväder. Idag (fredag) är det dock lite regnigt vilket kan innebära att banan är blöt på sina ställen, trailskor är därför att föredra.
 
Start och mål
Start och mål ligger mitt i tävlingsområdet. Alla startar samtidigt kl 14:00. Maxtid är 2,5 timmar, dvs målet stänger kl 16:30.
15 min innan start kommer det att vara gemensam information.
 
Banan
Banan går till stora delar genom Nåstens naturreservat och består till största del av grusvägar och mindre tekniska stigar. Banan är snitslad hela vägen, och vid kluriga vägval finns även pilar uppsatta. 
Eftersom vi befinner oss i ett naturreservat så är det absolut förbjudet att skräpa ner.
Vätskekontroller
Vatten och sportdryck (Umara) serveras efter 2 km (gemensam för 5 och 10km) och 7 km (endast för 10km). Både sportdryck och vatten kommer även att finnas på tävlingsområdet.
Vid målgång bjuder Ica Hörnan på banan och kexchoklad och Clean på dryck!
 
Brutet lopp
Om olyckan skulle vara framme och ni är behov av hjälp, eller om du av någon anledning måste bryta loppet kontaktar du säkerhetsansvarig på 0702 – 78 62 92.
 
Resultat och bilder
Resultat och bilder kommer publiceras på https://www.facebook.com/uptownrunnersclub/. Använd gärna #nåstentrail om ni publicerar bilder på Instagram eller Facebook.
 
Prisutdelning
De tre första löparna i dam och herr-klass får priser. Det kommer vara fina priser från våra samarbetspartners.
Alla som går i mål inom maxtiden får medalj!
Prisutdelning sker när 1-3 för dam och herr har gått i mål för respektive distans.
 
Obs!
Ta det försiktigt, speciellt på våta berghällar och spänger som kan vara väldigt hala! Deltagande sker på egen risk. Ser du någon som behöver hjälp förväntas du stanna och hjälpa din medtävlande.
 
Frågor?
Kontakta tävlingsledningen på
Oscar Söderlund 0737 – 24 97 70
Sebastian Pokorny 0736 – 96 78 96

Rickard Lundin 0702 – 78 62 92

Gå gärna in och följ oss på Instagram, där publicerar vi mycket information innan, under och efter loppet!

#nåstentrail

Varmt välkommen till Nåsten Trail 25/09!

Hälsningar

Uptown Runners Club