Nu är det dags för Uptown Runners första traillopp!

Vi har letat länge, men nu har vi hittat ett perfekt location för vårt första traillopp! Självklart hittade vi det i allas vår hemort, Uppsala, närmare bestämt i Nåsten naturreservat. Och vi vågar säga att Nåsten Trail förmodligen är Uppsalas vackraste 10 km. Eftersom det här är vårt första, men förhoppningsvis inte sista lopp hoppas vi att ni har överseende med att allting inte sitter i klykan, vi får hjälpas åt. Tanken är att vi gör det här tillsammans första året och sen är ambitionen att det ska växa och bli ett bättre och bättre arrangemang med tiden. Vi ser fram emot att få genomföra Nåsten Trail med dig!

Vi ses väl den 26 oktober?

Tävlings-PM

Se resultatlistan

 

Hälsningar

Uptown Runners Club

FAQ

Vilken tid startar loppet?

Själva loppet startar 13.00 men det kommer gå att hämta sin nummerlapp från kl 12.00, vi kommer ha gemensam uppvärmning 12.45!

Finns det någon vätskestation?

Yes, det kommer att finnas två vätskestationer längs banan ungefär efter 3 och 7 km.  Det finns även dryck vid målet.

Hur ser banan ut?

Uppdaterad karta 26/10.

Det har kommit fram att hästarna som går i hagarna kan bli oroliga när det är fler människor än vanligt som passerar på vissa platser. Vi har därför valt att lägga om den sista biten av loppet för att ta hänsyn till djuren samt för att öka säkerheten. Detta kommer innebära att det blir ca 500 m längre sträckning totalt, vilket betyder att ni får mer trail för pengarna! 
Vi vill också vara tydliga med att vi anser att den nya dragningen känns snäppet vassare än den föregående, så detta känns som en win-win för alla parter!

Hur tar man sig till och från loppet?

Det lättaste är att gå eller cykla men bor man lite längre bort går det även bra att ta bilen och parkera vid Eriksbergsskolan eller ta buss nr 2/12/30.

Vad springer vi på för underlag?

Det kommer vara lite varierat underlag men till största del är det stigar som gäller.

Hur lång tid har man på sig?

Vi har satt en maxgräns på 2 timmar.

Vad är trail-löpning?

Här finns det en bra beskrivning från Aktiv Träning

Måste jag vara en rutinerad traillöpare för att springa?

Nej absolut inte, Nåsten Trail är till för alla, det kommer delas ut pris till 1-3 dam och herr men alla som deltar är hjältar i våra ögon!

Kommer man få startbevis och vart hämtar man ut sin nummerlapp?

Det kommer inte skickas ut något startbevis utan ditt bekräftelsemail räknas som startbevis. Eftersom vi arrangerar loppet för första gången kommer vi sköta tidtagningen manuellt men ni kommer bli tilldelade nummerlappar på plats, du kan hämta din nummerlapp från kl 12.00 på området. Alla som startar måste ha hämtat ut sin nummerlapp.

Vart är start och mål?

Start och mål kommer vara på samma plats, det ligger ca 50 meter från Eriksbergsskolan, se karta nedan:

https://goo.gl/maps/H8pTCMjCQndAcsV99

Allmän info

Anmälan på plats: 150 kr

Datum: 26/10-2019

Distans: 10 km

Starttid: 13.00

Start och mål: Nedanför Eriksbergsskolan i Uppsala

Frågor

Har ni frågor eller funderingar om loppet är det bara att ni skickar ett mail till
info@uptownrunners.se

🙂

Sponsorer